Rekwikkelfolie handrollen

Rekwikkelfolie, wikkelfolie, rekfolie en stretchfolie zijn in de volksmond allemaal benamingen voor hetzelfde product. LLDPE ( Linear Low Density Polyethylene ) is het basismateriaal voor stretchfolie en zorgt al dan niet met bepaalde additieven voor de specifieke eigenschappen van dit product zoals rekbaarheid en een hoge doorsteekweerstand. Stretchfolie is het materiaal bij uitstek om palletladingen effectief te stabiliseren en ook kunt u er producten horizontaal mee bundelen.
 


Weergave:

ASSORTIMENT REKWIKKELFOLIE

Rekfolie is leverbaar in zowel hand- als machinerollen en in diktes variërend van 15 tot en met 35 micron. Wilt u besparen zonder dat u investeert in dure apparatuur dan bieden wij een zgn. voorgerekte stretchfolie aan. Deze is tijdens het productieproces al verstrekt. Interessant voor het besparen op folieverbruik en positief voor het milieu.

Standaard wordt de rekfolie geleverd in een rolbreedte van 500 mm maar we kunnen deze ook in andere breedtes leveren. Meestal is de wikkelfolie transparant van kleur zodat u van buitenaf de producten goed op de pallet kunt zien staan. In bepaalde gevallen kan er om veiligheidsredenen of weersomstandigheden voor een zwarte of witte stretchfolie worden gekozen. Ook deze hebben wij in ons assortiment.

Voor zowel de handmatige als de machinale toepassing van stretchfolie hebben wij dispensers en kunnen wij u adviseren omtrent palletwikkelmachines.

Een maximaal rendement met een minimaal folieverbruik wordt verkregen door de juiste wikkelfolie in combinatie met het juiste palletwikkelsysteem goed op elkaar af te stemmen. Het gaat hierbij om de kosten per gewikkelde pallet!